הבוררות העסקית והגישור עומדים לרשות צדדים המגיעים למצב של קונפליקט בשני אופנים:
- תכנון מראש על ידי הכנסת סעיף בוררות/גישור בהסכם עוד לפני קרות הסכסוך
- עם קרות הסכסוך, ניתן לפנות בהסכמה הליכי בוררות או גישור במשכן.
המלצת המשכן: בזמן עריכת חוזה מסחרי-עסקי בין צדדים יש לשקול הכנסת סעיף הפניה לבוררות או גישור תוך בחירת ההליך המקום והכללים המתאימים לצדדים.
למידע נוסף והתייעצות צור קשר
הצעות המשכן לסעיפי גישור ובוררות לדוגמא
סעיף הפניה לגישור
"הצדדים מתחייבים ומסכימים כי בהתייחס לכל מחלוקת,טענה ,או ויכוח הקשורים ו/או הנובעים מהסכם זה,לא יפתח על ידי מי מהצדדים הליך משפטי כלשהו עד לסיום הליך גישור במשכן לבוררות ופתרון סכסוכים("המשכן"). כל אחד מהצדדים להסכם זה יכול להתחיל בהליך גישור על ידי הגשה בכתב למשכן ולצד או לצדדים שכנגד של נושא הסכסוך והסעד המבוקש.
הצדדים מתחיבים לשתף פעולה עם המשכן ואחד עם השני בבחירת מגשר מוסכם מתוך רשימת המגשרים של המשכן וכן בקביעת לוחות הזמנים לישיבות גישור. הצדדים מתחייבים להשתתף בהליך הגישור בתום לב ".
סעיף בוררות עסקית סטנדרטית
כל סכסוך,מחלוקת,תביעה ו/או טענה הנובעת או הקשורה להסכם זה,ו/או להפרתו, אכיפתו,פרשנותו ו/או לסיומו לרבות ההכרעה לעניין היקף תחולת הבוררות או יישומה(*), יוכרע בבוררות במשכן לבוררות ופתרון סכסוכים("המשכן"), בפני בורר/שלושה בוררים/בורר שופט בדימוס/עו"ד/אחר,אשר ימונה על ידי המשכן (**) בכפוף לכללי הבוררות הנהוגים במשכן ונוהליו. [על הבוררות יחול הדין הישראלי/הליך הבוררות לא יהיה כפוף לדין מהותי כלשהו.על הבוררות יחולו סדרי הדין על פי המשפט הישראלי/הליך הבוררות יהיה משוחרר מכללי הראיות וסדרי הדין על פי הדין הישראלי ] (***)
(*) הצדדים וב"כ יידרש מראש לשאלת היקף הנושאים עליהם יחול סעיף הבוררות, לעיתים נשוא הבוררות הוא הכרעה בסוגיות מסוימות בלבד.
(**)על הצדדים להחליט האם ברצונם להתדיין בעתיד בפני בורר אחד או יותר, האם יקבעו זהות הבורר או כישוריו (שופט,מהנדס,רו"ח וכיו"ב) מראש או יסמיכו את המשכן למנות במועד הסכסוך.
(***) לבחירת הצדדים
סעיף בוררות שימוש בערכאת ערעור במשכן:
כל מחלוקת, טענה או ויכוח הנובעים מההסכם ו/או הקשורים להסכם ו/או להפרתו ו/או לסיומו ו/או לאכיפתו ו/או לפירושו ו/או לתוקפו, כולל הגדרת היקף תחולת הבוררות, ידון בבוררות במסגרת המשכן לבוררות ופתרון סכסוכים בע"מ (להלן: "המשכן"), בפני בורר /שלושה בוררים*, בכפוף לכללי המשכן ונהליו. פסק הבוררות בערכאה ראשונה יהיה ניתן לערעור בפני בורר יחיד / שלושה בוררים *במשכן ובהתאם לכלליו.
(*) יש להידרש למספר הבוררים בכל ערכאה וכן לכישורים הנדרשים (שופט בדימוס בערכאה מסוימת/מהנדס/רו"ח או הרכב משולב